Hospodářské vztahy Ruska a Ukrajiny - Matyásková, Kateřina (2016)
Táto bakalářská práce se zabývá hospodářskými vztahy Ruska a Ukrajiny. V první kapitole je teoreticky vymezen ekonomický vývoj obou zemí od rozpadu SSSR až po současnost. Druhá kapitola se věnuje hodnocení mezinárodního obchodu těchto států. Důraz je kladen na teritoriální strukturu, komoditní strukturu a přímé zahraniční investice. Ve třetí, závěrečné kapitole se řeší krymský problém a konflikt na východě Ukrajiny. Poslední subkapitola hodnotí možný ekonomický rozvoj Ukrajiny do budoucna.