Hospodářské vztahy Ruska a Ukrajiny - Matyásková, Kateřina; Jiránková, Martina, 1967-; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Táto bakalářská práce se zabývá hospodářskými vztahy Ruska a Ukrajiny. V první kapitole je teoreticky vymezen ekonomický vývoj obou zemí od rozpadu SSSR až po současnost. Druhá kapitola se věnuje hodnocení mezinárodního obchodu těchto států. Důraz je kladen na teritoriální strukturu, komoditní strukturu a přímé zahraniční investice. Ve třetí, závěrečné kapitole se řeší krymský problém a konflikt na východě Ukrajiny. Poslední subkapitola hodnotí možný ekonomický rozvoj Ukrajiny do budoucna.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses