Tunisko jako destinace cestovního ruchu - Naxerová, Nikola (2016)
Bakalářská práce představuje Tunisko jako jednu z velmi atraktivních destinací cestovního ruchu. Cílem této páce je analyzovat cestovní ruch v zemi, jeho faktory a strategii předpokládaného vývoje do roku 2016. Na základě dotazníkového šetření zpracovaného autorkou je v závěru práce charakterizován největší tuniský ostrov Djerba a jeho rozbor turismu z pohledu českých klientů. Dále se práce věnuje teoretické rovině, stručné charakteristice Tuniska a SWOT analýze, ovlivněné teroristickými útoky v roce 2015. K řešení daného problému byly použity především analýzy ekonomického dopadu vydané Světovou radou cestování a cestovního ruchu, data vydané UNWTO, data ze stránek Světové banky a Světového ekonomického fóra a pomocné materiály získané od Tuniského národního úřadu pro cestovní ruch v ČR. Výsledky této práce umožňují zhodnotit danou situaci Tuniska na trhu cestovního ruchu a charakterizovat klientelu, pro kterou je ostrov Djerba nejvíce atraktivní a z jakých důvodů.