Tunisko jako destinace cestovního ruchu - Naxerová, Nikola; Abrhám, Josef; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce představuje Tunisko jako jednu z velmi atraktivních destinací cestovního ruchu. Cílem této páce je analyzovat cestovní ruch v zemi, jeho faktory a strategii předpokládaného vývoje do roku 2016. Na základě dotazníkového šetření zpracovaného autorkou je v závěru práce charakterizován největší tuniský ostrov Djerba a jeho rozbor turismu z pohledu českých klientů. Dále se práce věnuje teoretické rovině, stručné charakteristice Tuniska a SWOT analýze, ovlivněné teroristickými útoky v roce 2015. K řešení daného problému byly použity především analýzy ekonomického dopadu vydané Světovou radou cestování a cestovního ruchu, data vydané UNWTO, data ze stránek Světové banky a Světového ekonomického fóra a pomocné materiály získané od Tuniského národního úřadu pro cestovní ruch v ČR. Výsledky této práce umožňují zhodnotit danou situaci Tuniska na trhu cestovního ruchu a charakterizovat klientelu, pro kterou je ostrov Djerba nejvíce atraktivní a z jakých důvodů.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses