Nově vyhlášené památky UNESCO v Evropě ve vazbě na cestovní ruch - Vlčková, Veronika (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na německé a ruské památky UNESCO, které byly vyhlášené od roku 2004, a především se soustředí na jejich vazbu na cestovní ruch. Vazba vybraných památek na cestovní ruch je hodnocena prostřednictvím různých statistik návštěvnosti, dopravní dostupnosti, ceny vstupného, formy propagace, úrovně a množství doprovodných programů a služeb poskytovaných jednotlivými památkami. Následně dochází k porovnání turistické atraktivity UNESCO památek Německa a Ruska. Zpracování a vyhodnocení zjištěných údajů, statistik a metoda porovnání mezi státy umožňují na závěr určit, jaké památky vykazují největší vazbu na cestovní ruch a který ze států, Německo či Rusko, splňuje více předpokladů pro rozvoj cestovního ruchu z hlediska nově vyhlášených památek UNESCO.