Perspektivy vzájemné obchodní spolupráce ČR a Japonska - Rakowská, Petra; Sato, Alexej, 1952-; Halík, Jaroslav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem této bakalářské práce je poukázat na možnosti posílení obchodní spolupráce mezi Japonskem a Českou republikou. Při této analýze vycházím z Exportní strategie ČR pro období 2012 až 2020. Tato práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je věnována přímo Exportní strategii vydané Ministerstvem průmyslu a obchodu, jejímž cílem je snaha diverzifikovat zahraniční obchod ČR. Druhá kapitola obsahuje obecné informace o daném teritoriu. Konkrétně se zabývá geografií, demografií, politickým systémem a ekonomickou situací dané země, jež je analyzována pomocí makroekonomických ukazatelů. Třetí kapitola popisuje vývoj zahraničního obchodu Japonska. Poslední kapitola je věnována vzájemným obchodním vztahům ČR a Japonska. Zde je nastíněn vývoj jejich vzájemného obchodu, možnosti využití státní podpory a zhodnocení příležitostí pro české vývozce.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses