Ekonomické a politické aspekty obchodu s drogami v Kolumbii - Nezhybová, Alexandra; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Paulenková, Kristína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce Ekonomické a politické aspekty obchodu s drogami v Kolumbii se věnuje tématu obchodu s drogami a jeho dopadu nejen na ekonomickou a politickou sféru, ale také na společnost, úroveň bezpečnosti nebo životní prostředí. Jelikož je toto téma globální, nejprve se zabývá problematikou drogového průmyslu na světové úrovni. Zkoumá trh s drogami a různé přístupy antidrogových politik. Následně se práce detailněji zaměřuje na region Latinské Ameriky, jakožto jednu z největších produkčních a dodavatelských oblastí. Práce se rovněž věnuje vazbám Latinské Ameriky a USA, jakožto předního odběratele drog. V závěru práce demonstruje obchod s drogami a jeho efekty na konkrétním případu Kolumbie, jež patří k nejvýznamnějším světovým producentům kokainu.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses