Dôsledky deflácie pre japonskú ekonomiku s dôrazom na obdobie 2002-2006 - Žulevičová, Štefánia (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problémom deflácie v Japonsku, so zameraním najmä na obdobie 2002-2006. Prvá časť práce prináša teoretické základy pre lepšie pochopenie problematiky deflácie a popisuje začiatky deflácie v Japonsku. Druhá kapitola je zameraná na rozvoj ekonomiky a politík, zavádzaných počas obdobia 2002-2006, ktorých snahou bolo zlepšiť situáciu a trvale sa vymaniť spod deflácie. Posledná časť práce analyzuje súčasný stav krajiny a na základe už zistených skutočností a analytických publikácií popisuje predpokladaný rozvoj krajiny v budúcnosti.