Návrh optimalizace řízení vybraného mikropodniku - Smetanová, Gabriela (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na optimalizaci řízení baru z hlediska tří provozních činností, a to řízení zásob, finanční řízení a řízení lidských zdrojů. Na základě analýzy minulé poptávky jsou zásoby roztříděny do skupin ABC podle jejich podílu na obratu a následně je pro ně stanovena optimální výše dodávky při minimálních nákladech a maximalizaci zisku. Dále se praktická část zabývá finančním zdravím podniku, které je zjištěno finanční analýzou pomocí poměrových ukazatelů. V neposlední řadě se praktická část věnuje volbě pracovněprávního vztahu, na základě kterého by zaměstnanci měli v podniku pracovat. V závěru práce jsou shrnuty a zhodnoceny získané poznatky a mnou navrhnutá doporučení.