Návrh optimalizace řízení vybraného mikropodniku - Smetanová, Gabriela; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Oberhel, Martin (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na optimalizaci řízení baru z hlediska tří provozních činností, a to řízení zásob, finanční řízení a řízení lidských zdrojů. Na základě analýzy minulé poptávky jsou zásoby roztříděny do skupin ABC podle jejich podílu na obratu a následně je pro ně stanovena optimální výše dodávky při minimálních nákladech a maximalizaci zisku. Dále se praktická část zabývá finančním zdravím podniku, které je zjištěno finanční analýzou pomocí poměrových ukazatelů. V neposlední řadě se praktická část věnuje volbě pracovněprávního vztahu, na základě kterého by zaměstnanci měli v podniku pracovat. V závěru práce jsou shrnuty a zhodnoceny získané poznatky a mnou navrhnutá doporučení.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Martin Musil
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: řízení zásob; finanční management; personální management; finanční analýza; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; inventory control; financial management; personnel management; financial analysis; bachelor's theses