Platobná bilancia Slovenskej republiky - Knišová, Miroslava (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať ekonomickú rovnováhu Slovenskej republiky pomocou platobnej bilancie, investičnej pozície a zadlženosti krajiny v rokoch 2005-2015. Úvodná kapitola obsahuje teoretické vymedzenie týchto pojmov, ktoré je pre lepšie pochopenie nevyhnutné. Praktická časť je rozdelená do dvoch kapitol. S využitím poznatkov získaných pri spracovaní prvej kapitoly, je prvá praktická časť venovaná analýze platobnej bilancie SR. Zameriava sa na vývoj jednotlivých účtov a ich položiek a uvádza možné príčiny tohto vývoja. Cieľom druhej časti je analýza vonkajších vzťahov pomocou kumulatívnych sáld, medzinárodnej investičnej pozície a zahraničnej zadlženosti Slovenska.