Platobná bilancia Slovenskej republiky - Knišová, Miroslava; Jiránková, Martina, 1967-; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať ekonomickú rovnováhu Slovenskej republiky pomocou platobnej bilancie, investičnej pozície a zadlženosti krajiny v rokoch 2005-2015. Úvodná kapitola obsahuje teoretické vymedzenie týchto pojmov, ktoré je pre lepšie pochopenie nevyhnutné. Praktická časť je rozdelená do dvoch kapitol. S využitím poznatkov získaných pri spracovaní prvej kapitoly, je prvá praktická časť venovaná analýze platobnej bilancie SR. Zameriava sa na vývoj jednotlivých účtov a ich položiek a uvádza možné príčiny tohto vývoja. Cieľom druhej časti je analýza vonkajších vzťahov pomocou kumulatívnych sáld, medzinárodnej investičnej pozície a zahraničnej zadlženosti Slovenska.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses