Čínská obchodní etiketa - Pokorná, Dominika (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá čínskou obchodní etiketou. Hlavním cílem mé bakalářské práce je charakterizovat prvky typické pro čínskou etiketu během obchodních jednání. První kapitola definuje pojem obchodní etiketa a poté se věnuje základním charakteristikám Číny, konkrétně geografickým podmínkám, historii země, demografickým údajům, politickému režimu a náboženství. Také definuje dimenze národních kultur. Druhá kapitola pojednává o konkrétních prvcích čínské kultury, konkrétních náboženstvích, koncepci tváře a konexí. Zahrnuje charakteristiku Číny pomocí dimenze národních kultur. Třetí kapitola se zabývá čínskou obchodní etiketou. Obsahuje etiketu na jednáních, banketech a etiketu dárků. Čtvrtá kapitola shrnuje předešlé kapitoly pomocí rozhovorů s odborníky i laiky, kteří se v pohybují v čínském prostředí.