Čínská obchodní etiketa - Pokorná, Dominika; Müllerová, Františka, 1948-; Bejkovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá čínskou obchodní etiketou. Hlavním cílem mé bakalářské práce je charakterizovat prvky typické pro čínskou etiketu během obchodních jednání. První kapitola definuje pojem obchodní etiketa a poté se věnuje základním charakteristikám Číny, konkrétně geografickým podmínkám, historii země, demografickým údajům, politickému režimu a náboženství. Také definuje dimenze národních kultur. Druhá kapitola pojednává o konkrétních prvcích čínské kultury, konkrétních náboženstvích, koncepci tváře a konexí. Zahrnuje charakteristiku Číny pomocí dimenze národních kultur. Třetí kapitola se zabývá čínskou obchodní etiketou. Obsahuje etiketu na jednáních, banketech a etiketu dárků. Čtvrtá kapitola shrnuje předešlé kapitoly pomocí rozhovorů s odborníky i laiky, kteří se v pohybují v čínském prostředí.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses