Vstup vybrané české firmy na bulharský trh - Martínek, Václav (2016)
Tato práce se zaměřuje na formu vstupu konkrétní české akciové společnosti na bulharský železniční trh. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První se věnuje formám vstupu na zahraniční trhy, druhá kapitola pomocí SWOT a PEST analýz analyzuje bulharské prostředí. Třetí kapitola představuje konkrétní českou akciovou společnost, její vstupy na zahraniční trhy s důrazem na formu vstupu na bulharský trh. Čtvrtá kapitola nejdříve popisuje historii konkrétní české akciové společnosti na bulharském železničním trhu a poté nastiňuje nové možnosti spolupráce na bulharském trhu.