Vztah nezaměstnanosti ve Španělsku a migrace do zahraničí - Havelka, Tomáš; Bič, Josef; Sankot, Ondřej, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahem mezi nezaměstnaností ve Španělsku a migrací do zahraničí. Španělsko se potýká s dopady finanční krize dodnes. Od roku 2008 se ocitlo dvakrát v recesi a jeho míra nezaměstnanosti vykazuje jedny z nejvyšších hodnot v Evropské unii. Nejvíce zasaženou skupinou nezaměstnaností jsou mladí lidé do věku 25. Tato práce objasňuje příčiny takto vysoké nezaměstnanosti mladých, jejíž míra nezaměstnanosti přesahuje dvojnásobek nezaměstnanosti celkové. S nezaměstnaností úzce souvisí migrace. Je zde popsán novodobý vývoj migračních toků ve Španělsku. V závěru dojde ke statistickému ověření závislosti mezi nezaměstnaností a migrací.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses