Povinnosti Spojených štátov ako hosťujúcej krajiny OSN - Leštáková, Katarína; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Jednou zo zásadných povinností Spojených štátov ako hosťujúcej krajiny pre Organizáciu Spojených národov je udeľovať diplomatické víza zástupcom členských štátov OSN. Desiatky tisíc zástupcov prichádzajú do hlavného sídla Organizácie v New Yorku každý rok. Táto práca rieši hlavné problémy, ktoré v rámci tejto povinnosti Spojených štátov v súčasnosti vznikajú. Robí tak na základe rozboru správ Výboru pre vzťahy s hosťujúcou krajinou, ktorý slúži členským štátom ako priestor pre riešenie súvisiacich problémov. Dva konkrétne prípady práca rozoberá podrobne, jedná sa o prípady Omara al-Bašíra a Hamida Aboutalebiho.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses