Náboženský cestovní ruch v ČR (se zaměřením na turistický region Východní Morava) - Soukupová, Johana (2016)
Bakalářská práce hodnotí nedávný boom, současný stav a perspektivy náboženského cestovního ruchu se zaměřením na turistický region Východní Morava. Práce se zabývá nejen nabídkou v rámci tohoto cestovního ruchu, ale sleduje i návštěvnost, nové projekty, propagaci atd. Teoretické a praktické poznatky jsou v závěrečné části využity pro vlastní návrh zájezdu na podporu náboženského cestovního ruchu.