Komparace předpokladů pro rozvoj cestovního ruchu ve vybraných mikroregionech - Skokan, Tomáš (2016)
Cílem bakalářské práce je komparace předpokladů pro rozvoj cestovního ruchu na vybraných územích na základě analýzy. Analýza je provedena v mikroregionech vymezených městy Golčův Jeníkov, Chotěboř, Světlá nad Sázavou a Havlíčkův Brod. Tento cíl naplním sestavením analýz a vzájemným porovnáním lokalizačních a realizačních předpokladů. Komparace mi poslouží ke stanovení SWOT analýzy a na základě jejího vyhodnocení stanovím strategii rozvoje. V souladu se strategií následně navrhnu doporučení k rozvoji jednotlivých území v odvětví cestovního ruchu.