Ekonomická embarga a jejich dopad v souvislosti s ekonomickou blokádou Ruské federace - Němec, Adam (2016)
Bakalářská práce se věnuje ekonomickým embargům a jejich dopadu ve spojitosti s blokádou Ruské federace. Je strukturována do třech hlavních kapitol, ke kterým náleží několik dílčích podkapitol. První část se zabývá teoretickým úvodem do problematiky ekonomických embarg. Druhá část je zaměřena na blokádu Kuby, Iránu a Severní Koreje. Zde jsou uvedeny historické důvody, kvůli kterým embargo vzniklo a posouzeny dopady, které způsobilo. Závěrečná třetí kapitola je věnována pouze blokádě Ruské federace. Včetně důvodů vzniku a vyhodnocení důsledků, je zde uveden i dopad na světovou, evropskou i českou ekonomiku. V závěru kapitoly jsou nastíněny možnosti budoucího vývoje tohoto konfliktu.