Ekonomická embarga a jejich dopad v souvislosti s ekonomickou blokádou Ruské federace - Němec, Adam; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se věnuje ekonomickým embargům a jejich dopadu ve spojitosti s blokádou Ruské federace. Je strukturována do třech hlavních kapitol, ke kterým náleží několik dílčích podkapitol. První část se zabývá teoretickým úvodem do problematiky ekonomických embarg. Druhá část je zaměřena na blokádu Kuby, Iránu a Severní Koreje. Zde jsou uvedeny historické důvody, kvůli kterým embargo vzniklo a posouzeny dopady, které způsobilo. Závěrečná třetí kapitola je věnována pouze blokádě Ruské federace. Včetně důvodů vzniku a vyhodnocení důsledků, je zde uveden i dopad na světovou, evropskou i českou ekonomiku. V závěru kapitoly jsou nastíněny možnosti budoucího vývoje tohoto konfliktu.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses