Populační problém Asie - Nguyen, Bich Ngoc; Jeníček, Vladimír, 1932-; Buryan, Šimon; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Předmětem této bakalářské práce je Populační problém Asie. Práce se zaměřuje na demografickou situaci v jednotlivých asijských regionech. Významnou částí je zkoumání populačního vývoje a politiky tří vybraných států: ČLR, Indie a Vietnamu. Následující část je věnována populačním prognózám a postavení Asie jako kontinentu. Cílem práce je analýza demografických trendů a problémů v Asii. Současným demografickým trendem je populační růst. Vybrané asijské země se snažili v minulosti tento růst snížit zavedením populační politiky. ČLR a Vietnamu se sice podařilo drasticky snížit tempo růstu, ale nyní musí řešit stárnoucí populaci a pokles populace v budoucnosti.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses