Gastroturismus jako motiv zahraniční cesty - Vokáčová, Zuzana; Mlejnková, Lena; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem práce je charakterizovat produkt gastronomických tras a analyzovat konkrétní nabídkové portfolio tras společnosti Frying Pan Adventures se sídlem v Dubaji. Dílčím cílem této práce je také charakterizovat gastronomický cestovní ruch jako jeden z dynamicky se rozvíjejících motivů cestovního ruchu. V teoretické části jsou vysvětleny základní použité termíny spojené s cestovním ruchem, motivací a motivům k cestování a gastronomií a je poukázáno na vzájemné vztahy mezi nimi. V praktické části je charakterizována vybraná oblast, Spojené arabské emiráty a především město Dubaj, a to jak z geografického, ekonomického a historického pohledu, tak z pozice vzhledem k cestovnímu ruchu. Především je analyzována nabídka gastronomických tras jednoho poskytovatele a je roztříděna dle třídících znaků do charakteristických skupin. Dále je nabídka zhodnocena z několika pohledů. Z pohledu zákazníka využitím analýzy zpětných vazeb na produkt a zhodnocením webových stránek poskytovatele služby. Ze subjektivního pohledu je hodnocena na základě osobní zkušenosti s produktem a na závěr jsou využitím SWOT analýzy identifikovány silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby pro společnost a nastíněn možný vývoj do budoucna.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses