Projevy euroskepticismu v Evropském parlamentu : případ českých poslanců - Chytráček, Marek (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá spoluprací českých euroskeptických europoslanců v Evropském parlamentu. Nejprve se věnuje definování samotného pojmu euroskepticismus a jeho vývoji v českém prostředí. Další kapitola je věnována českým euroskepticky laděným stranám a vývoji jejich postoje k Evropské unii, který jsem analyzoval za pomoci volebních programů jednotlivých politických stran. Empirická kapitola je věnována samotné existenci spolupráce mezi českými euroskeptickými europoslanci. V závěru práce také okomentuji chování vybraných europoslanců v Evropském parlamentu, které mi poslouží ke zhodnocení, jestli se v Evropském parlamentu čeští euroskeptičtí europoslanci chovají v souladu s hodnotami, které vyznává jejich politická strana.