Projevy euroskepticismu v Evropském parlamentu : případ českých poslanců - Chytráček, Marek; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Kný, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá spoluprací českých euroskeptických europoslanců v Evropském parlamentu. Nejprve se věnuje definování samotného pojmu euroskepticismus a jeho vývoji v českém prostředí. Další kapitola je věnována českým euroskepticky laděným stranám a vývoji jejich postoje k Evropské unii, který jsem analyzoval za pomoci volebních programů jednotlivých politických stran. Empirická kapitola je věnována samotné existenci spolupráce mezi českými euroskeptickými europoslanci. V závěru práce také okomentuji chování vybraných europoslanců v Evropském parlamentu, které mi poslouží ke zhodnocení, jestli se v Evropském parlamentu čeští euroskeptičtí europoslanci chovají v souladu s hodnotami, které vyznává jejich politická strana.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses