Význam Pacifické Aliance v zahraniční politice Mexika - Kubínová, Karolína (2016)
Práce se zaměřuje na posouzení funkce Pacifické aliance jakožto prostředku zahraniční politiky Mexika. V první kapitole vysvětluji systém mezinárodních vztahů, mezinárodní integrace a dalších. V druhé kapitole analyzuji zahraniční politiku tím, že vysvětluji základní makroekonomické ukazatele Mexika, popisuji vývoj mexické zahraniční politiky a analyzuji postavení Mexika v integrační politice Latinské Ameriky. Třetí kapitola se věnuje Mexiku v Pacifické alianci, ve které nejprve přibližuji podstatu Aliance, popisuji její aktivity a zjišťuji, ve kterých z nich se Mexiko angažuje. Poté je srovnávám se zájmy Mexika a analyzuji jejich dopady.