Význam Pacifické Aliance v zahraniční politice Mexika - Kubínová, Karolína; Kochan, Jan, 1977-; Demková, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práce se zaměřuje na posouzení funkce Pacifické aliance jakožto prostředku zahraniční politiky Mexika. V první kapitole vysvětluji systém mezinárodních vztahů, mezinárodní integrace a dalších. V druhé kapitole analyzuji zahraniční politiku tím, že vysvětluji základní makroekonomické ukazatele Mexika, popisuji vývoj mexické zahraniční politiky a analyzuji postavení Mexika v integrační politice Latinské Ameriky. Třetí kapitola se věnuje Mexiku v Pacifické alianci, ve které nejprve přibližuji podstatu Aliance, popisuji její aktivity a zjišťuji, ve kterých z nich se Mexiko angažuje. Poté je srovnávám se zájmy Mexika a analyzuji jejich dopady.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses