Import mexického stříbra do České republiky - Zezulová, Marie; Němečková, Iveta; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tématem bakalářské práce Import mexického stříbra do České republiky je popsat proces importu stříbra z Mexika do České republiky, především proces importu stříbrných šperků a popsat související administrativní záležitosti. Hlavním cílem této práce je potvrdit či vyvrátit hypotézu, zda se vyplatí podnikatelským subjektům importovat stříbrné šperky z Mexika do České republiky za účelem prodeje. Dílčím cílem práce je spočítat cenu stříbrných výrobků po dovozu do České republiky, a dedukovat, zda tato cena v porovnání s cenou stříbrných šperků v České republice poskytuje výhodnou příležitost pro podnikání a prostor pro stanovení marže a pokrytí provozních nákladů. Práce se také věnuje historii mexického stříbra, společnostem těžícím stříbro na území Mexika, stříbrným dolům a také exportu jednotlivých kategorií stříbra z Mexika.
Vedoucí práce: Iveta Němečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses