Marketingová stratégia spoločnosti Massimo Dutti na českom trhu - Luteránová, Tereza (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať marketingovú stratégiu spoločnosti Massimo Dutti a zamerať sa na český trh. Bakalárska práca pozostáva z troch častí. V prvej časti sú vysvetlené dôležité pojmy použité v práci a čitateľ je oboznámený s teoretickými poznatkami o základoch marketingu, marketingovej stratégii, marketingovom pláne, SWOT analýze a marketingovom mixe. Druhá časť obsahuje základné informácie o holdingovej spoločnosti Inditex a spoločnosti Massimo Dutti, na ktorej marketingovú stratégiu sa táto práca zameriava. Čitateľ je oboznámený s históriou aj súčasným postavením firmy a taktiež so zásadami biznisu a spoločenskej zodpovednosti firmy. Tretia časť vychádza z teoretickej časti a pozostáva z analýzy marketingovej stratégie firmy. Ide o rozbor jej marketingového mixu a SWOT analýzy na základe získaných poznatkov o mikroprostredí a makroprostredí firmy. V závere je vypracovaný návrh novej a v niektorých oblastiach efektívnejšej marketingovej stratégie.