Módny blog ako marketingový nástroj - Tothová, Patrícia (2016)
Bakalárska práca je zameraná na skúmanie propagácie značiek a firiem na konkrétnych českých módnych blogoch. Zároveň sa zaoberá preskúmaním reakcie a povedomia čitateľov o propagácií na blogoch a jej samotný vplyv na týchto čitateľov. Teoretická časť obsahuje informácie o marketingu, komunikačnom procese, formách komunikácie, komunikačnom mixe a komunikácii na internete. Ďalšie informácie v tejto časti sú o sociálnych sieťach, ich využívaní pri podnikaní, charakteristike blogu, histórii blogu či už v zahraničí, alebo v Českej republike. Praktická časť prináša analýzu spolupráce značiek s konkrétnymi českými blogerkami a výsledky dotazníkového prieskumu medzi čitateľmi.