Postavení žen ve vedoucích pozicích - Krupiková, Nikola (2016)
Tato práce se zabývá současným postavením žen ve vedoucích pozicích. Teoretická část je zaměřena na osobnostní předpoklady žen pro výkon manažerské funkce a na bariéry, předsudky a stereotypy, které znesnadňují ženám kariérní růst. Praktická část je věnována výzkumu, jehož úkolem je zjistit, zda ženy disponují schopnostmi vhodnými pro řízení podniku, a co brání jejich budování kariéry. Z výsledků vyplývá, že ženy mají sice předpoklady vhodné pro výkon vedoucí funkce, ovšem jejich profesní růst, jim stále stěžují zažité předsudky a tradiční stereotypy ve společnosti.