Postavení žen ve vedoucích pozicích - Krupiková, Nikola; Filipová, Alena, 1965-; Chylíková, Hana, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato práce se zabývá současným postavením žen ve vedoucích pozicích. Teoretická část je zaměřena na osobnostní předpoklady žen pro výkon manažerské funkce a na bariéry, předsudky a stereotypy, které znesnadňují ženám kariérní růst. Praktická část je věnována výzkumu, jehož úkolem je zjistit, zda ženy disponují schopnostmi vhodnými pro řízení podniku, a co brání jejich budování kariéry. Z výsledků vyplývá, že ženy mají sice předpoklady vhodné pro výkon vedoucí funkce, ovšem jejich profesní růst, jim stále stěžují zažité předsudky a tradiční stereotypy ve společnosti.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses