Trendy a metodiky v oblasti lidských zdrojů - Skalická, Adéla (2016)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu trendů a metodik v oblasti lidských zdrojů z pohledu personální agentury Dream Job, která se zabývá personálními službami v cestovním ruchu. První část práce se zabývá zejména novodobými trendy v personalistice, které mají vliv na situaci trhu práce. Druhá část práce se zabývá metodami získávání zaměstnanců z vnitropodnikového i vnějšího trhu práce. Detailně se zaměřuje na metodu osobního pohovoru, psychometrického testování a assessment centrum. Třetí kapitola analyzuje personální agenturu Dream Job, její produkt a metodiky získávání zaměstnanců. Popsán je vývoj trhu personálních agentur či jsou uvedeny konkrétní příklady a formy výběrových řízení.