Postavenie Haiti ako člena LDCs vo svete - Trnovcová, Daniela (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá skupinou Najmenej rozvinutých krajín (Least developed countries, LDCs) so zameraním na Haiti, ktoré je súčasťou tohto zoskupenia. LDCs predstavujú najslabší a najzraniteľnejší segmet medzinárodnej spoločnosti. Hlavným cieľom práce je navrhnúť možné riešenia pre zlepšenie ekonomickej situácie Haiti a taktiež dokázať, že členské štáty skupiny LDCs sú rozdielne a nemôžu byť vnímané ako homogénny celok.