Životní styl mladé generace - stravovací návyky - Chaloupková, Denisa (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá životním stylem a stravovacími návyky mladé generace na území České republiky. Cílem práce je analýza spotřebního chování studentů na středních a vysokých školách a následné vyhodnocení jejich stravovacích návyků. V teoretické části jsou charakterizovány základní pojmy jako životní styl, zdravý životní styl, zdravé a nezdravé stravovací návyky. Dále jsou zde popsány vybrané faktory, které ovlivňují stravovací návyky mladé generace. V praktické části byla formou dotazníkové šetření provedena analýza životního stylu a stravovacích návyků studentů středních a vysokých škol, a poté byla použita jako metodika pro splnění stanovených cílů a k potvrzení či vyvrácení hypotéz. Hlavním zjištěním této práce je, že se mladá generace snaží více o své zdraví pečovat a nebere na lehkou váhu zásady správné výživy, což je pro budoucnost mladé generace klíčový fakt.