Gastronomie na internetu - Masárová, Šárka; Mlejnková, Lena; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce je tematicky zaměřena na fenomén blogování o jídle. Hlavním cílem práce je analyzovat blogy jako nově užívanou oblast informací v oboru stravování a gastronomie. Teoretická část je založena na studiu odborných informačních zdrojů, řešící tuto problematiku. V první, teoretické části jsou vymezena základní teoretická východiska. První kapitola pojednává o rozdílu mezi pojmy pohostinství, gastronomie a stravování. Dále je pak charakterizován pojem blog, jeho charakteristické vlastnosti a typologie blogů. Následně je představen vývoj internetové komunikace v oblasti gastronomie. Praktická část se zabývá analýzou vybraných českých food blogů, které jsou hodnoceny a porovnávány dle stanovených kritérií. V praktické části je rovněž realizováno vlastní šetření formou dotazníku.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses