Život města po zápisu na Seznam UNESCO - Třebíč - Balíková, Agáta (2016)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnotit vliv a analyzovat život města v Třebíči po zápisu baziliky sv. Prokopa, židovské čtvrtě a židovského hřbitova na prestižní Seznam světového dědictví UNESCO. Teoretická část se zaměřuje na kulturní cestovní ruch a organizaci UNESCO. Tato část popisuje také cestovní ruch v České republice a srovnává tři UNESCO lokality v kraji Vysočina. V praktické části jsou analyzovány změny ve městě 13 let po zápisu na Seznam UNESCO z různých hledisek, které jsou zaměřené na kulturní akce spojené s oslavou památek UNESCO a židovské komunity, na změny vzhledu města a nové podnikatelské subjekty. Tato část pojednává také o propagaci Třebíče a hodnotí počty návštěvníků památek. Bakalářská práce obsahuje dotazníkové šetření.