Život města po zápisu na Seznam UNESCO - Třebíč - Balíková, Agáta; Netková, Jarmila; Uherčíková, Radka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnotit vliv a analyzovat život města v Třebíči po zápisu baziliky sv. Prokopa, židovské čtvrtě a židovského hřbitova na prestižní Seznam světového dědictví UNESCO. Teoretická část se zaměřuje na kulturní cestovní ruch a organizaci UNESCO. Tato část popisuje také cestovní ruch v České republice a srovnává tři UNESCO lokality v kraji Vysočina. V praktické části jsou analyzovány změny ve městě 13 let po zápisu na Seznam UNESCO z různých hledisek, které jsou zaměřené na kulturní akce spojené s oslavou památek UNESCO a židovské komunity, na změny vzhledu města a nové podnikatelské subjekty. Tato část pojednává také o propagaci Třebíče a hodnotí počty návštěvníků památek. Bakalářská práce obsahuje dotazníkové šetření.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses