Implementace mezinárodního konceptu Costa Coffee na český trh formou franchisingu - Procházka, Michal (2016)
Tato bakalářská práce podává teoretický přehled o franchisingu, jeho fungování a nezbytných náležitostech. Zabývá se implementací mezinárodního konceptu právě pomocí franchisingu na český trh. Zaměřuje se na kavárenský průmysl a detailněji pak na společnost Costa Coffee, jako na příklad již etablovaného zahraničního konceptu. Dále tato práce popisuje strukturu tohoto konceptu a vývoj jeho působení na českém trhu. Na základě tohoto konceptu jsou identifikovány atributy, které jsou nezbytné pro úspěšné budování zahraničního franchisového konceptu.