Vliv mezinárodních ratingových agentur na krizový vývoj ekonomik Ruské federace a asijských zemí v období 1997-1998 - Gabdullina, Lena; Klosová, Anna, 1942-; Svobodová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Ratingové agentury hrají významnou roli na finančních trzích a zajišťují jejích efektivní fungování, nicméně akademici a investoři často tvrdí, že snížení suverénních kreditních ratingů přispívají k dynamice finančních krizí. Cílem teto bakalářské práce je výzkum vlivu mezinárodních ratingových agentur na krizový vývoj ekonomik Ruské federace a asijských zemí v období 1997-1998. Cílem práce je zejména prozkoumat, zda ratingové agentury měly vliv na dynamiku krize vybraných zemí. První kapitola je zaměřena na charakteristiku ratingu, zatímco druhá kapitola se věnuje třem největším ratingovým agenturam a historie vývoje těchto společností. Třetí a čtvrtá kapitoly popisují ratingové definice dvou nejvýznamnějších agentur Standard & Poor´s a Moody´s. V ramci páté kapitoly se soustředím na analýze vlivu ratingového ohodnocení na krizí výše uvedených zemí v období 1997-1998.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses