Specifika stravování seniorů v cestovním ruchu - Nováková, Kateřina; Mlejnková, Lena; Netková, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem této diplomové práce byla analýza uspokojování potřeb ve sféře stravování segmentu seniorů u vybraných poskytovatelů služeb. Pomocí analýzy je hodnocena míra přizpůsobení stravovacích služeb seniorskému segmentu a následně jsou koncipována doporučení pro rozšíření, či vylepšení aktuální nabídky. Analýza je provedena u jedné světové plavební společnosti orientované převážně na tento segment účastníků cestovního ruchu a dále u tří pražských hotelů. Práce je strukturována do čtyř kapitol. První dvě kapitoly se věnují vymezení segmentu seniorů jako takového, identifikaci jeho potřeb, ať už obecně či specificky ve stravování, a rovněž motivacím seniorů k cestování. Třetí a čtvrtá kapitola se věnují samotné analýze poskytovaných stravovacích služeb a také návrhům na zlepšení.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses