Potenciál méně známých atraktivit Kolínska pro rozvoj cestovního ruchu - Syřínková, Adéla (2016)
Bakalářská práce se zabývá méně známými přírodními a kulturně-historickými atraktivitami na Kolínsku a jejich potenciálem pro rozvoj cestovní ruch. Teoretická část se věnuje teoretickým východiskům a analýze cestovního ruchu ve Středočeském kraji. Zaměřuje se především na definice cestovního ruchu a charakteristiku Středočeského kraje a Kolínska. Praktická část představuje přehled přírodních a kulturně-historických atraktivit a analyzuje vybrané atraktivity z hlediska jejich současného využití a dalšího potenciálu. Součástí této části je i zpracování dotazníkového šetření. Cílem práce je posoudit potenciál vybraných atraktivit a přijít s návrhy na jejich zapojení do cestovního ruchu. Tato práce by měla seznámit se současným stavem atraktivit na Kolínsku, rozšířit povědomí o dané problematice a navrhnout nové zapojení atraktivit do cestovního ruchu Kolínska.