Nemovitostní trh ČR na pozadí vývoje hypoteční krize - Růžek, Daniel; Bič, Josef; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem bakalářské práce je analýza trhu nemovitostí v České republice v návaznosti na vývoj hypoteční krize, která následně zapříčinila další neméně vážné finanční a hospodářské problémy. Nejprve je popsán vývoj v USA, kde krize propukla a rozvinula se do stádia, kdy již nebylo v silách žádného státu zastavit její postup a přelití na ostatní trhy. Proto je následně popsán související vývoj v nejvíce postižených Evropských státech. Česká republika nezůstala negativních dopadů ušetřena, ale vzhledem ke specifičnosti tuzemského trhu, která je do značné míry dána historickým vývojem, byl zde průběh krize velice odlišný. Z toho důvodu je historickému vývoji a unikátnosti domácího trhu věnován poměrně velký prostor. Na základě této části práce jsou následně vyvozeny trendy na českém realitním trhu, které jsou dány do širokého kontextu aktuálních makroekonomických faktorů ovlivňujících tento segmentu trhu. Tato část práce rovněž nastiňuje jistou podobnost současného vývoje s předkrizovými lety.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses