Energetická bezpečnost Evropy - Klajblová, Bohumila; Jeníček, Vladimír, 1932-; Buryan, Šimon; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
V rámci širší problematiky energetické bezpečnosti Evropy je cílem bakalářské práce zhodnotit, zda a popřípadě jakým způsobem obnovitelné zdroje přispívají k energetické bezpečnosti Španělska, a identifikovat problémy obnovitelných zdrojů, které mohou tomuto přispívání bránit. Práce ve své závěrečné části též zkoumá jak se Španělsku daří dosahovat cílů stanovených Evropskou komisí. Teoretická východiska, zahrnující klasifikaci energetických zdrojů, vývoj evropské energetické politiky i historický kontext poskytují potřebný základ pro analýzu španělské situace.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses