Primární volby v USA v roce 2016 - Kočanová, Karolína (2016)
Bakalářská práce se zabývá primárními prezidentskými volbami v USA v roce 2016. Cílem práce je zjistit, jak si vedli kandidáti Demokratické a Republikánské strany v počáteční fázi primárních voleb a analyzovat samotný průběh. Práce se nejdříve zabývá historií nominačního procesu a způsoby volby delegátů na stranický konvent, na kterém je vybrán kandidát na prezidenta. Stranickými konventy končí proces primárních voleb. Práce se také zaměřuje na srovnání programů kandidátů v jednotlivých stranách. V poslední části jsou zhodnoceny výsledky kandidátů v rámci strany v počáteční fázi primárních voleb. Dále je shrnut vývoj voleb po superúterý až do primárních voleb, které se konaly 26. dubna 2016.