Primární volby v USA v roce 2016 - Kočanová, Karolína; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vaníčková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá primárními prezidentskými volbami v USA v roce 2016. Cílem práce je zjistit, jak si vedli kandidáti Demokratické a Republikánské strany v počáteční fázi primárních voleb a analyzovat samotný průběh. Práce se nejdříve zabývá historií nominačního procesu a způsoby volby delegátů na stranický konvent, na kterém je vybrán kandidát na prezidenta. Stranickými konventy končí proces primárních voleb. Práce se také zaměřuje na srovnání programů kandidátů v jednotlivých stranách. V poslední části jsou zhodnoceny výsledky kandidátů v rámci strany v počáteční fázi primárních voleb. Dále je shrnut vývoj voleb po superúterý až do primárních voleb, které se konaly 26. dubna 2016.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses