Nástroje pre zvýšenie konkurencieschopnosti podniku - Šinská, Nikola; Šíšová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Trachta, Václav (2016)
Táto práca sa zaoberá analýzou konkurenčného prostredia firmy Mountfield a identifikáciou nástrojov pre zvýšenie konkurencieschopnosti. V teoretickej časti sú popísané základné pojmy ako sú konkurencia, konkurencieschopnosť, konkurenčná výhoda a vybrané nástroje pre zvýšenie konkurencieschopnosti, ktoré používa firma Mountfield. V praktickej časti sú použité nástroje ako hodnotový reťazec, Porterov model piatich síl a SWOT analýza. Pomocou týchto nástrojov sú dosahované ciele práce. Cieľom práce je zistiť konkurenčné výhody firmy Mountfiled, a identifikovať nástroje, ktoré používa pre zvýšenie svojej konkurencieschopnosti. Vedľajším cieľom je preskúmanie výhod a nevýhod nástrojov a nájdenie príležitostí pre firmu, ktoré jej môžu slúžiť k získaniu ďalších konkurenčných výhod, aby tak mohla zlepšiť alebo upevniť svoje postavenie na trhu.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Veronika Šíšová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: konkurenceschopnost; konkurenční výhoda; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; competitiveness; competitive advantage; bachelor's theses