Evropský trh rekreačních nemovitostí - Dykastová, Gabriela; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce zkoumá evropský trh rekreačních nemovitostí (též nazývaných druhé rezidence) ve Francii a v České republice. Cílem práce je porovnat oba trhy na základě analýzy a následné komparace získaných informací. Práce se zaměřuje na aspekty, které přímo ovlivňují trh, nabídku a cenu rekreačních nemovitostí. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola se věnuje aktuální situaci výzkumu souvisejícího s tématem, dále představuje metodologii a strukturu práce. Druhá kapitola definuje pojem rekreační nemovitost a typologii druhých rezidencí. Třetí kapitola odděleně analyzuje a následně porovnává český a francouzský trh rekreačních nemovitostí z hlediska jeho velikosti, typologie vlastníků, zdanění a nákladů souvisejících s vlastnictvím rekreační nemovitosti. Čtvrtá kapitola je zaměřena na prodej rekreační nemovitosti a na hodnototvorné a cenotvorné faktory. Poslední kapitola zkoumá charakter rekreačních nemovitostí, jejich nabídku a ceny na dvou dílčích trzích, v Limousinu a v Plzeňském kraji. Závěrem práce je zjištění, že oba sledované trhy mají potenciál pro svůj rozvoj.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses