Bezpečnost Evropské unie ve světle současné krize na Ukrajině - Melecký, Vojtěch; Sršeň, Radim; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Stěžejním tématem bakalářské práce je krize na Ukrajině, která začala na podzim roku 2013 a představuje bezpečnostní výzvu nejen pro nejbližší okolí. Práce analyzuje, jak se s touto výzvou vypořádává Evropská unie, jaké kroky již podnikla k vyřešení krize a zda byly úspěšné. Práce také zkoumá proces začleňování bezpečnostních politik do oficiálních struktur unie a na příkladu krize na Ukrajině hodnotí jejich efektivitu.
Vedoucí práce: Radim Sršeň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses