Modifikácia produktu a jeho vplyv na finančné ukazovatele. - Šikyňová, Katarína (2016)
Predmetom diplomovej práce na tému Modifikácia produktu a jeho vplyv na finančné ukazovatele, je navrhnúť produkty resp. služby hodné modifikácie, prepočítať náklady a obraty tejto modifikácie a následne jej celkovú výnosnosť pre rekreačno-gastronomickú spoločnosť pôsobiacu v cestovnom ruchu. Samotnej kalkulácii predchádza vymedzenie základných pojmov a definícia modifikácie ako takej a marketingový výskum formou dotazníkového prieskumu, ktorého cieľom je charakterizovať zákaznícku štruktúru spoločnosti a získať od zákazníkov-respondentov návrhy nimi dopytovaných produktov. Na záver sa za spolupráce manažmentu analyzovanej spoločnosti prepočítajú dopady modifikácie dopytovaných produktoch (služieb) na finančné ukazovatele s cieľom určiť, či je modifikácia jav žiadaný a či prinesie spoločnosti výnos. Analyzovať dopady modifikácie sú hlavným cieľom tejto diplomovej práce.